Kasım Bey Anaokulu
TUTLUBAHÇE MAH. HEYKELTRAŞ MEHMET AKSOY CAD. KASIM BEY ILKOKULU BLOK NO 12 YAYLADAĞI / HATAY

VİZYON

Kendini sürekli yenileyen, okuyan, inceleyen, araştıran analiz ve sentezler yapabilen, bütün öğrencilerin akla ve bilime dayalı eğitim ortamında hayata ve bir üst öğrenime hazırlandığı; dünü bugüne, bugünü yarına bağlayan köprülerin kurulduğu; yönetici, öğretmen, personel, öğrenci ve velilerin elbirliğiyle çevrede bölgede ve ülkede etkin ve nitelikli bir model okul olmaktır.

MİSYON

Atatürk ilke ve İnkılaplarına bağlı, çağdaş, Sorumluluklarını bilen, mücadeleci, üretken, toplumsal ilişkilerinde başarılı, bilgili, becerili, öz güven sahibi, çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kurabilen, olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilen, Çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek becerilere sahip, • Bilgi, teknoloji ve iletişim toplumu olma hedeflerimizi gerçekleştirmek için; bilgiye hızla ulaşabilen, Fiziksel ve ruhsal sağlığı dengeli olan, pratik problem çözme yetisine sahip, çalışkan, Yüce Önder Atatürk ün Büyük Türkiye idealine ulaşmayı hedefleyen Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarının bilincinde olan nesiller yetiştirmektir.

Öğretim Şekli :İkili eğitim

İkili eğitim

sabahçı devre 08:00-13.00 öğlenci devre 13.00-18.00

Klima ve elektrik sobası

yok

İl merkezine uzaklığı 45 km olup ilçe merkezindedir.

Yerleşim Yeri Bilgisi

Yayladağı, Hatay´a bağlı ilçedir ve Türkiye´nin coğrafi olarak en güneydeki ilçesidir.Okulumuz İl Göç İdaresinin kurmuş olduğu Bayır Bucak Türkmenlerinin yaşadığı kampın içerisindedir. 36°- 42° paralelleri arasındaki Türkiye´nin 36´ncı paraleline yakındır. Yayladağı sınır kapısı ve gümrüğü Türkiye´nin Suriye´ye açılan kara kapılarındandır. Komşu ilçeleri; Altınözü, Samandağ ve merkez ilçe Antakya´dır.